26.10.10

.. Kalau la malang itu berbau ..



Assalamualaikum..

Ahad lepas aku sgt2 wish malang itu berbau.. x kesah la bau ape.. asalkn bukan bau McD ! sebab nnti aku x dapat nak differentiate-kan bau malang dgn bau makanan tempat kejadian.. selama dok dtg lepak McD Bangsar tu x penah la pulak jadi ape2 mahu pon saksi kan ape2 kejadian malang.. Atlast, dah nasib badan TERexperience-d pengalaman beg dicuri [beg aku ghaib secara tibe2] aku kena redho je la..


Lepak study kat situ.. normal bukan?? around kol 10 sampai.. study2.. kol 12 cam tu turun bli makanan.. tinggalkan semua barang~ ye ! semua.. [maaf, ini kecuaian yg terang lg bersuluh] mase balik dari beli makanan, semua barang ade.. KOMPOM ! sebab aku letak purse & hp dalam beg & selit blakang beg besar~ yeeeee... simpan purse pastu letak blakang beg besar cam-bajet-x-de-org-nampak-la kan..



hm.. mase nak makan tu ade la pulak foreigner dok tegur aku.. 'Is that ur money' sambil pointing kat blakang krusi kosong sebelah aku.. [aku sorg kat meje mase tu] Mase tu mmg sah2 la dok toleh kat arah tu kan.. 'No, thats not mine' cam tu aku jawab & die terus kutip duit tu.. ha! one thing yg mmg x masuk akal, die foreigner kan, duit tu pon foreingn gak.. bukan Ringgit Malaysia ok! dan die dok tanye tu duit aku ke x tp last2 die kutip balik ! x ke menimbulkan tanda tanye tu ?????? hm.. mungkin mase tu la die atau geng die dok cekau beg aku.. & if la.. if, aku dok tolong kutip sama duit tu, for sure, beg itam besar tu pon lesap..


Pas incidence tu aku trus sambung makan dgn teman se-study.. mmg x suspek ape2 la kan.. x sedar ape2 sampailah mase kemas2 barang nak gerak balik around kol 3.. time tu la start gelabah bile beg aku xde kat tempat aku letak td ! sungguh ! x dapat nak describe feeling aku mase tu.. tp aku pasti kalu dok toreh pipi aku mase tu, sure setitik darah pon xde sebab semua dok pegi kat heart aku nak kasi heart beat to increase ! tachycardic ya amat !! jadi temporary gila.. waaaaa.. x best la igt balik.. sedih..



So, endingnya aku kerugian sebanyak rm210.. tp tu anggaran kasar je kot.. x termasuk harga buku APley, wireless headset, matrix card, kos nak buat IC & lesen semua..juge kos nak buat ATM kad yg 3 keping tu.. haaaaaa... sedih tahu x !! hm.. thanx la kat korg yg sedikit sebanyak dok comfort aku.. sungguh aku tensen.. dgn nak exam nye.. dgn skang mmg tgh pokai.. hm..


Apelah nasib badan kan.. report gak la kat polis.. [polis ckp 'selalunye kat situ hilang laptop~' SELALU ok !]aku masih berharap dapat la balik barang2 aku tu wpon harapan tu cam tipis je kan.. korg pon rase cam barang tu BURN cam tu je kan.. hm.. knape la dalam ramai2 org kat McD tu aku jugak yg terpilih??? kenapa ye ??



buat mase ni, aku totally muflis-duit-kat-tgn.. siap buat nota hutang lg.. aish~ berhutang, satu lg mende yg peningkan kepala aku.. aish~~ tp byk utang makanan.. if x makan aku lapa.. if lapa aku............... waaaaaaa... BMI kurang lagi tahu x !!! depress ~




5 comments:

Bintang said...

sabar ya jas. segala kejadian ada hikmahnya.

aku pun teringat laptop aku yg ilang dulu. xtau nk describe feeling ilang tu. peh!!

kuat!gudlak. moga Allah permudahkan segalanya. amin~~

ekay said...

woah..plng sadis sbb dkt nk exam..
sabarlah jas ek..(xtau nk bleh ckp pe..harap2 ko dpt balik la brng2 tuh..)

luckyme_june13 said...

zurah : bile barang hilang, duit otomatik akan hilang juge sameade bli yg baru atau duit ilang sebab letak skali dalam beg yg kna curi.. hehe..

sedih kan zurah! nasib bek laptop aku gune..


ekay !!!! thanx~ aku masih berharap..

fhmn111 said...

sabar jash..teringat gak mase aku hilang purse dulu..moga Allah lembutkan hati pencopek purse ko n pulangkan semula

luckyme_june13 said...

nak ke die pulangkan farah??
wa....