30.1.11

. Sehari ber-Oncall di Kuala Lumpur .




Pada tengah hari Sabtu yg lalu, saya bersama2 dengan kawan2 saya telah pergi ke kuala lumpur. Kami pergi ke kuala lumpur manaiki keretapi. Nak pergi ke kuala lumpur mmg senang menaiki pengangkutan awam kerana tak payah nak susah2 cari parking.

Merujuk kepada gambar diatas, jelas kelihatan keriangan pada wajah kami.. Even Najwa turut tersenyum [minah ni susah nak masuk dlm gambar apetah lg senyum dlm gambar !].


Perjalanan kami mengambil mase agak lame. Maksud saya disini adalah, ada beberapa kawan saya yg bersiap lambat maka perjalan mereka untuk ke stesen keretapi amat lama kerana kami yg sudah lama siap sedang menunggu disana. Dalam hati saya asik berkata2, adekah jiea pnye contact lens tercabut atau sewaktu dengannye?? hm..


Beberapa minit manaiki keretapi, kami ber5 sampai lah ke..
Hehe.. Ahh ! x nak truskan buat ayat skema yg tunggang langgang ! tiket masuk rm35 [hm~ agak mahal la & bg aku kurg berbaloi.. nnti aku bg tau kenape]


posing sebentar~

haaa... kunun tempat ni x best ! rupenye korg dah snap2 pic kat sini.. cian jiea.. die pon nak gak kat sini kan.. kan jiea kan.. tabahlah ye ! jiea dh x berjodoh dgn jam tu.. sape yg curik mmg la kan !

Ape ade kat aquaria?? ade hidupan laut ! & kawan2 die yg hidup kat darat~ huh! haha..
tapak seleman ! syioook ~

tekejut kunon2 bile shark lalu..

Sempat singgah johor jap.. aquaria mmg maqic ! die blh buat kite ade kuasa telepati so that kite blh berada kat mana2! even hutan Amazon ! pecaye lah !!


Owh ye~ kuda laut & obor2 mmg sentiasa buat aku x keruan ! comel sgt2 ok !!! nak bele sekoor!! sekor je jadi la~

Masuk aquaria about.. hm.. kol bape ek? owh~ around 4.20 ptg.. than kuar sejam kemudian.. bayangkan rm35 tok sejam.. hm.. mmg kurang berbaloi.. maksud aku, aku oncall kan ritu.. sepatutnye g cover wad kol 5.. mmg x lah kan kalu kuar kol 5 lebey~ hehe.. tp berbaloi sebab oncall2 pon sempat melepak dgn mereka2 yg tersayang.. huhu !
haa~ evidence aku dh panas bontot bile dpt msg2 dr kawan2 oncall~ ayoooooooo.. Dr Choo Yao Mun x marah aku pon~~~ lalala..



surely nak pergi lagi & that time nak tgk dorg feed all the fishes ! pirana pon ade kat entrance die.. sure gampak kalu dpt tgk dgn mate seniri cam ne pirana melantak.. kan..kan.. so, jom Aquaria !











28.1.11

. Malam Melaram .


MPIS last..


Arrival :
the chaperon, the driver, the eheeem~ haha ! owh & the cameraman !

Penghuni meja pat-ploh-tujuh [47] :

First person to arrive : Adibah !

Ika & Linda Gojes !
[thanx Linda sebab tunaikan janji ang~]

Ary & Najwa Gojes !
[dua2 plg bermasalah nak cari selendang CANTEK ! nasib bek JAMEK ade~]

Jiea & Saad Gojes !
[Black & white beauty~]

with my leng cai~
[mlm MPIS pon still nak igtkan aku pasal esoknye wad round ! ciss~ haha]



Thanx alot for the lovely roses !
[somehow, I know the reason behind the 'ape meaning of warna2 bunge ros ye'. tp senyap je la~]



Tahun akhir MPIS.. tp siyes, kalini la camwhoring yg paling minima aku pnah ade.. reason? sungguh ku x tahu.. sekarang rase seperti mahu kembali ke saat itu & join bergambar x igt dunia.. hm.. knapekah ye?? adekah dtg lambat so x sempat nak snap2 b4 majlis? adekah sebab balik awal [around 1am sampai kolej] sebab esok de wad round? ke aku nye nafsu bergambar dh suppress?? ngek !!


Seronok tgk org lain upload gambar.. nak juge.. tp bape kerat je gamba yg aku ade, so jd simpanan seniri je la.. gambar dr kamera beribu2 tu pon aku xde la sgt~ just dari Papik [2-3 keping], Dana [?skeping], Ame [? skeping ke x de???] & muhklis [ermmmmmm].. eh2, kepada tuan2 kamera mahal yg lain jgn terasa hati.. kat korg je la aku bergantungharap ade la gambar aku 4-5 keping.. haha.. aku kan xde kamera.. dok nyebok kat kamera org je la kan~ kan kamu kan..


=)


p/s: Semoga kita semua lulus dgn cemerlang untuk final MBBS March nnti.. Amin~








26.1.11

. Terima-lah Kasih JUTA2 Lemon .


just for u

video


best report ever !


p/s: sorry sebab terpaksa bersusah payah memerah otak ~

19.1.11

. Selamat Ulang Tahun Kesayanganku .


19 tahun
19. 1.11



1 2 3..(nyanyi sama2)


Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Nur Jassriatul Aida..
Allah selamatkan kamu !!


si tembam: Ateh !
muahahaha~




Awal2 lg dah celebrate besday nampak~ tinggal nak terjun dalam kuali panas ye??hahaaha... besalut tepung & telur bagai.. kj x penah ponnn.. hahaha~



selamat hari lahir. semoga menjadi insan yang berguna kepada agama, keluarga & negara !! amin...

nak adiah? meh dtg UM sebelum 19/1/11 tamat ye~ huhu..










16.1.11

. Half gone .



Current date : 16 January 2011

1/2 month gone already. barely leaving anything behind.
ups & downs along the way.

...


-.-'


doubled my pace.
booster here & there.
no more catwalk.
its a sin~



....




9.1.11

. Cukup Sempurna .




Thanx a lot !!








p/s: MPIS dipercepatkan pun x risau dh.. semua keperluan dh ade ! hahahaha~~~
p/s2: Choc fair boleh la.. tp kisses jiea xde la ye~
p/s3: Manage to find the cheapest one but super adorable !!! [well, if im lucky enough, i hope i get both : both that i cant have just now.. teeheeeeeee~]



25 luv~

8.1.11

. P6 graduation celebration with LOVE[s] .




went out with my lovely girls [since linda x ikut so she's A BIT less lovely... hahaha!!!] for dinner a.k.a graduation dinner for me after completing my 2 weeks of 'HO practical' at P6. We dine in at pizza hut Midvel. hehe..


P6; im gonna miss the kids there.. the others, naaaaaaaaa.. wont be missing any ! except for Prof. Hany??!! hehheee..


thanx for the exposure P6 ! HO is going to be @#$%^&* ~

hahaha~

najwa, ary, ika, luv & jiea with linda at 6th



sindrom syok seniri tp gune fon org lain~



p/s: damn miss my time with this pretty-es-tes gal~ seriously !


2.1.11

. Posting Manusia Alien .




1 oncall down & 4 more to go !!
chayoooooook !!




manusia alien = kanak2 yang belum sambut besday ke-18 tahun !

Dr. Nawar


with Dr Anna
new admission (6)
finish at 10++ pm
NICE !!