6.10.10

.. Kalau saya bukan seorang SULUNG ..


Assalamualaikum..


Sekarang tengah hangat pasal 'Kat mane aku nak wat HO'!! almost each & every single final year student tengah headache ya amat nak pilih hospital mane.. ye.. aku admit.. mmg pening.. tp pening kite mungkin berbeza.. pening mereka tentang ni..

"Semua Pegawai Perubatan Siswazah (PPS) di fasiliti yang bertanda (*) diwajibkan untuk memohon penempatan baru di luar negeri Selangor atau Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur setelah tamat latihan, kecuali PPS di HUSM yang boleh memohon penempatan di negeri-negeri tersebut."

Kepada yang tak faham tu, meh aku bg tau.. Kami ni kene pilih hospital la kan tok keje nanti.. jadinye, sape2 yang dok apply HO kat Selangor & Lembah Klang after dah abes 2 years, kna la apply MO kat luar S'ngor/ Lembah Klang.. aku HO amik dekat2 umah je.. w/pun teringin nk merantau tp 'kalu la aku bukan seorang sulung'.. hehe.. stop sini aje la.. maaf kalu tergantung..

Kepada yg semangat apply Sabah/S'wak tu, pehhhhhhh.. aku agak jeles.. 'kalu la aku bukan seorang sulung' haha..



Hospital mane yang bernasib baik ber'rezeki'kan aku, aku harap aku boleh survive ! setahun seorang diri~ teheeeeeeeeee.. mmg kna jadi survivor !! Tapi, pape pon, perkara yang teramat penting sekarang is LULUS MBBS !! itu wajib ! kalu x, sia2 je la pening2 skang nak pilih hospital mne nak HO.. later2 pun blh pikir kan kalu x lulus.. jadi kawan2~ Doakan aku.. juge rakan2 seperjuangan aku yg lain.. harap kami x rebah di medan pertempuran.. harap kami dapat bergraduasi bersama2 dalam suasana yang x ter'described' dek perkataan~



borang SPA baru siap diisi~ harap aku x salah isi mane2 maklumat.. kalu salah, blh btol kan balik ke?? hehe..





2 comments:

norfaridahanum said...

ade penah terfikir ipoh utk MO x? ngeeee

luckyme_june13 said...

hm..jujur, x penah...
tp x tau la kan..
ikut suami ke~
bahahahaha...