30.8.10

" Gelagat Si Badut Kecil "



Peristiwa 1


Tok2 [bunyi pintu bilik kena ketuk].. 'ye..nak ape?' Amar masuk dengan muke semangat.. 'kajas, nanti tolong belikan Amar yang ni [sambil jari telunjuk die dok tonyoh gamba buzz lightyear yang kakcik print tok besday die].. 'Mane??' aku buat2 tak nampak.. 'Ni haa.. Amar nak yang ni..' lagi die tonyoh kuat2 kat muke buzz tuh.. 'Bak kakjas rm200' Amar senyum wat muke gembira yang dalam hati die ade rasa cam ni kot 'yes-amar-dapat-Buzz-lightyear! pasni-mintak-kakcik-uda-ateh -yang-lain2-pulak!' & terus keluar dari bilik aku.. haha..


Sayup2 dengar adik report kat mak.. haaaaa... berpakat rupenye! =_=' 'mak, kajas nak 200' dan2 tu jugak adik g carik tabung teddy die.. ting2 bunyi duit syiling jatuh.. sudah.. budak kecik ni panjang akal sungguh la..


'Kajas, ni ha duit Amar..' syiling yang x sampai 10 hengget + duit ketas ijau 2 lai + duit ketas singgit 4 lai.. mane cukup ni.. =_=! Adik kuar lagi & 'mak, nak duit kertas warne merah' huh! sesedap die je mintak kat mak.. haha.. 'kakjas nak duit purple je' aku jerit.. haha.. ingat die sorang je pandai? aku pon ok! Adik buntu.. tapi tetibe.. 'kajas, nak amik kertas jap' [A4 berada dalam bilik aku] 'nak wat pe?' 'Amar nak lukis duit merah' ahhhhhhhhhhhhhhhhh.. sudah!!

tak ke panjang akal adik aku sorang ni~
cube teka sape Gabenor.. haha..


Peristiwa 2

Petang Ahad :

" Kalau la mak tak beli pokok [die merujuk kepada pokok2 rambutan sebab banyak daun berguguran] tak payah la beli penyapu "
-Amar-

Maksud: faham kan? Amar nak emphasize die rajin hari tuh & tolong la sapu laman tanpa disuruh sebab dah tak nampak dah simen depan rumah tu.. haha


"Kalau la tak beli mainan Amar, tak payahla beli penyapu"
-Mak-

Maksud: Mainan Amar dah terlalu banyak sampai tak nampak lantai rumah..


*Adik hanye mampu gelak malu.. hahahahahaha.. Amar.. Amar..*


p/s: Aku sayang budak badan kurus kempeng dalam gambar itu! *HUGS* ade sesape nak blikan die Buzz Lightyear sekor?? aku pon nak sayang korang gak la cam tuh!! teheeeeeeee...

7 comments:

Anonymous said...

omg. so so cute!

hahaha.

kalo mcm tu aku pun nk lukes wang ketas mcm ms darurat ni. hehe

B.

luckyme_june13 said...

hahaahaa..

kalu boleh gune roger aku k..
aku nak gune duit tu bli kan buzzlightyear amar~

fhmn111 said...

mak aih, kagum2..creative btol amar tue...btolla, kalo bley gune duit tue, dah lama aku kaya raya..n UM takkan mintak hutang dari aku..hehe

luckyme_june13 said...

hahahha~

norfaridahanum said...

nak belikan lah!!!!

luckyme_june13 said...

syg anum la cam tuh~

bebola ketam said...

suh dzul beli, nanti xde la die pilih wadie lagi, hahahaha ;D