30.8.10

" Behind the scene "


Assalamualaikum..

3 hari kat rumah [iye! 3 hari ye!! lame tuh!! haha..] macam2 aktiviti aku buat.. aceceh.. gaya macam setiap kali balik takde aktiviti je kan.. [aktiviti wajib: makan + tido & bersenang lenang] ha.. nak habaq mai sat [hehe..] for the first time dok buang tebiat nak main masak2.. haha.. niat di hati nak wat TRUFFLE yang cam sangat sedap tak ingat la.. sile fokus dekat CAM tu ye.. last2 segala bahan ingrediants lupe & end up buat puding roti.. haha.. hasil air tangan aku + mak jugak! [taknak kene gelak sorang2.. kenape? keep on reading] resepi puding roti ni pun aku takdek sebenanye.. tapi sanggup soh kakcik google carik! semangat bekobar2 disitu!! haha.. pastu, kami pon mule la menjalankan operasi membuat puding-roti-yang-tak-tentu-jadi ni..


OK! jujur cakap, saaaaaangat la senang nak buat! macam la jugak wat Puding Caremel yang menjadi kegilaan tu. tapi yang x seronoknye.. kakcik tak bagi tau nak bakar dalam oven caner.. api atas je ke.. api bawah je ke.. ke dua2 api.. so langkah selamat-la-kunonnye pasang dua2 api.. hehe..




tarraaaa.. ini sebahagian nye.. ape? jagan la dok fokus kat yang over burn tuh!! cessss~

hm.. tak ingat pule puding ni dok betapa dalam gua panas membara tu bape lame.. tapi ia senantiasa dikawal ketat oleh penjaga gua.. haha.. last2 terlepas pandang juge.. maka, end productnye adelah seperti ini..

hah! kan dah sound tadi.. jangan la dok fokus yang terBAKAR lebih tu.. maap ye chep-one.. gua panas membara terlalu hot [mungkin] & patutnye api atas boleh padam kot di pertengahan jalan.. [owh ye, mase puding ni tengah hampir masak, die sikit punye menggunung sangat tak ingat dunia! tuu yang itam eh! tu yang terBURN lebey tu.. atas je OK!] ke api atas tak payah bukak langsung?! aku tak tahu ye puan2 sekalian.. haha.. masak kek setahun sekali & selalunye kakcik yang masak.. hehe.. iye.. kakak die x reti ape~ teheeeeeeee.. so boleh order je pade yang tahu! best!! wooot wooot!! haha.. neway, yang kecil2 hitam bujur cam coklat kene gentel tu ade lah kismis! dilarang fikir yang bukan2! haip!! haha..





p/s: resepi puding roti akan di google sebentar lagi! chayok! err.. kamu~ bak sini resepi tu.. g mintak kat mak kamu.. hahahaha~





2 comments:

fhmn111 said...

hehehe...gelapnye jash...tapi cam sodap je...satu arr..

luckyme_june13 said...

heeee..
golap an..
satu??
next time r k..
aku bg yg cerah ounye..