16.12.10

[ Posting bonda2 besalin ]

Assalamualaikum..

Kronologi kehidupan seorg MS(medical student) sepanjang aku eh! seorg MS itu berposting Obstetric..


One week b4 start posting~
posting obs rilex je.. kate ex-obs MS.. ye.. seorg MS tu pecaye bulat2.. hehe..
busy mase Oncall je.. kate other ex-obs MS.. seorg MS tu pun pecaya bulat2..
(well.. kene la caye kawan sendiri kan.. dorg pon mmg x kan tipu pnye..)


First week~
seorg MS tu kna jadi leader.. owh~ BERTAHAN !
seorg MS tu bersama 2 lg kawan yg MS gak, kene oncall dihari pertama .. hapekejadahnyelaoii~
seorg MS tu tak deliver baby lg hari pertama.. sorg MS je yg berjaya.. xpe.. his luck~
seorg MS tu x sedarkan diri sehari semalam mase postcall nye.. Astaghfirullah~[eheem..]
hujung minggu tu jugak, MS(s) tu kna oncall lg.. super busy day! busy busy day i tell u !
semua MS bejaya deliver baby dgn jaya nye! Alhamdulillah.. [tepuk blakang sendiri]
esoknye, MS itu syahid lg di atas katil empuknye.. Aish~ [nasib bek weekend]


Second week~
seorg MS tu kna present toturial.. tp kan die wat slide last2 minit.. ade kekangan mase.. jadi, byk la kurang nye.. maaf ye kawan2 MS lain.. kite bace same2 la k ape yg aku eh! seorg MS tu lupe nak cover.. =(
seorg MS tu kna oncall pade hari die patut g berjoli sakan.. ape nak buat.. dh nasib badan..
seorg MS tu berjaya deliver seorang baby comel pade hari bahagia itu! hoooray !
seorg MS tu collapse lg seperti hari2 biasa post call.. teeheee~


3rd week~
seorg MS tu melalui hari2 sekolahnye macam biase.. busy.. jumpe kawan2 jiran tetangge pon susah.. nasib baik toilet hak milik semua.. kat situ la baru nak berlaga batang hidung kan.. haish~
seorg MS tu kene oncall lg.. monday blues.. dh la sorg MS kawan seorg MS tu kna chic pox! 2 minggu MC okey!! tekontang kanting la seorg MS tu bersama kawan MS die yg sorg ni.. tabahlah ! but they are lucky bcoz all the HO's & MO's baik2 belaka..

'u guys x mo deliver? x mo.. harini kami observer'
hahaha.. ini bukan ayat sebenar~

Fourth week~
the upcoming week..
seorg MS tu berharap die berjaya jalankn amanah beliau dgn hati terbuka..
seorg MS tu ade satu lg baki oncall pade hari ahad minggu ke3.. any takers?? [i dont want that oncall daaaaah! hehehe...] OPPSSSSSSSSSSS !

hahaha~


2 comments:

Dzul Helmi said...

cocky giler....

luckyme_june13 said...

sape yg cocky??
kawan MS yg seorg tu eh??
die mmg cam tu~
hahahaha...