16.5.10

:] Love is Life [:

Assalamualaikum..

Entry dari hati:

don't know why, but lately topik hangat yang sering diperkatakan adalah:
  1. Kahwin
  2. Tunang
  3. Orang tu ade pak/makwe dah
  4. Orang tu dah putus dah
  5. others *hehehe*
Kahwin

topik no 1 sbb topik ni sgt2 panas.. ye.. mmg blh panas kan gluteus maximus sesiapa saja yg seronok ber gossip pasal sape yg nak kawin, sape yg dah kawin, sape yg bakal kawin pas grad & macam2 lagi.. actually, fun gossip eh... discuss pasal kawin nie.. semua start la berangan nak suami cam tu, suami cam ni.. ye.. semua nak yg mithali.. tp bukan laki cam tu dah makin pupus ka?? *nasib bek aku sempat tangkap sorg.. sure xkan aku lepas kan.. hahahah!!* maaf jika meluat.. hahaha~~ ^^V then, sape2 yg masih single pasang impian nak cari peneman cepat2.. hehehe.. miss my session of "boys talking" with my sweethearts(perempuan2 kesayangan aku)~~ super fun to hear their opinion.. their wish.. their hope.. their wisdom regarding boys.. hahahaha~~ ape?? ape?? x puas hati ka?? hahaha..

bile dah kawin, sila la jaga bahtera kapal laut tu sebaik mungkin.. lanun2 laut mmg byk.. jgn dirampas sudah kapal tuh.. cerai2, mintak dijauhkan.. jgn la dok penuhkan fail permohonan cerai kat jabatan agama islam tu.. dorg byk keje lain nak buat k..


Tunang

hooo.. org tua cakap, darah tunangan org manis.. yakah?? correct me if im wrong~ that's why la ramai tunangan org kna rampas.. he... harap x tejadi la kat kawan2 aku.. nak dorg nek pelamin cepat2.. ha!! sape yg dh merancang nak bertunang tu, tlg la jempot!!! ggrrrrr~~ hahaha...


Orang tu ade pak/makwe dah

ha~~ yg ni mmg blambak.. x kire la dalam batch aku ke *jgn tebayang aku OK* kawan aku kat luar ke.. mmg ni paling majority.. mane yg slalu blh jumpe tu, mmg dok bekepit jela.. bahagia je.. mane yg jauh tu, if skali skale di dia datang hepi sepanjang hari.. hu~~ tp2.. harap sgt x brubah.. kawan masih ade di sekeliling kite.. jgn abaikan mereka!! kdg2 aku rase aku lupekan perempuan2 kesayangan aku tu juge.. hm.. :'(


Orang tu dah putus dah

well~ mintak dijauhkan.. tp de gak kes ni.. di sbbkan topik ni x best, so x de elaboration.. TITIK!


Others

golongan yg ade cinta dalam senyap*crush*, cinta x berbalas, cinta yg x direstui, masih mencari cinta & yg sewaktu dgnnye masuk dalam Others nie.. yg ni jika di diskus mmg topik ke-2 plg hangat.. byk sedih dari gembira.. tp x tau la kalu gembira je de crush kat org tertentu.. hahaha~~ xpe2.. truskan k.. semoga dapat si dia.. happy ending pulak~ bagus la.. tp mmg ade hati yg terluka kan.. kt nak die tp die x nak.. try nak dekat, die menjauh.. masih tercari2 dimana dia.. pencarian & penantian kan satu penyiksaan.. tp nak wat cam ne.. ape2 pun, JODOH di tangan Allah.. doa byk2, mintak yg soleh & solehah.. tu yg penting.. & sape2 yg dah ade, doa di kekalkn sampai akhir hayat juga doa moge2 dia jadi lebih baik~ *ini pesanan Doktor Elsa.. kami sgt adore suami doktor!! satu contoh yg sgt bagus tok lelaki2 di luar sana..*


Some of my friends mmg dah ade yg bersuami, bertunang and bakal bertunang.. *congrat'z to M**** di atas pertunangan dgn org tersayang.. x jemput pon.. hahahaha* hm.. yg single but not available pon ramai.. hahaha~~ jgn terbayangkn aku ok!! mau knal ka dgn kawan2 aku?? sila la kalu brani..


owh~ lastly.. selamat sampai ye kamu..*neway, dah sampai kan..hehehe* good luck new posting!!! kim slm Kak Siti Farmasi~~ hehehe.. nnti nak mintak ubat.. tlg amik kan ye.. weee.. ^^V

8 comments:

musaf said...

amboiii laki mithali da byk pupus. Yg pompuan mithali pun ape kurang nyeeee ehehe

sape kawan2 yg single lagi tuh. AKu pun da lama membunjang nih, meh la huluq2 sket harharhar

org sblh da sampai da. tokyah rosau lah. selamat walafiat je. makin sehat ada lah. haha

luckyme_june13 said...

hehe.. sory2.. asik terigat nasihat dr elsa je..
yup2~~ apply to both..
hehehe...

sape single?? cam la ko x tau.. aku knal kn kat linda nak????

haha!! makin sehat ke?? stahu aku die mahu jd healthy..

fhmn111 said...

jash, aku tros kawen je...ahaks..hahaha...pe cer dr elsa citer bab2 nie??hehe..sure korunk yg induce die nie

whiteraven said...

salam, tumpang lalu blog..

susah tak agaknya female doktor nak cari bakal suami?

Lelaki mithali yg x dikenali said...

usually female Dr end up kawen ngan senior dier daa...

Ak x setuju part lelaki mithali makin pupus tu. Ramai je. Tp mereka mnyembunyikan kemithalian mereka utk pasangan mereka. Tnye Shahila kalu x caye...

Dzul Helmi said...

faris xblh blah.prasan mithali haha...

oit mukhlis,sebok je.ak mmg driver yg bhemah.mmg slmt r smpi.kn kamu kn.blink2!!

farah,nk kawen jgn lupe jmput ek hu..

luckyme_june13 said...

Farah: hee... xde pe.. doktor elsa saje je dok cerite kat kitorg mase med cek up smalam.. hehehe~~


whiteraven: salam.. hi!!
susah?? hm.. x dapat nak ckp la.. jodoh di tgn Allah kn..tp kalu tnye doktor2 single, dorg sroh carik cepat2 mase study~ he.. so, mungkin susah.. kot~~


Faris: Alhamdulillah.. jumpe sorg lagi laki mithali.. bagus2~~ try rekrut ramai2 lg k!! jgn la soh dorg sembunyikan((yg x de pasangan).. tunjuk la skit2~~ mane tau kan... hehehehehe..

dzul: hm.. faris mithali tu..kalux die x ngaku.. kan faris kan..hehehe..


p/s: maaf pasal laki mithali dah pupus.. bile difikir balik mmg ramai sbenanye.. hm... sama jugak dgn perempuan kan.. just that, sy dikelilingi rmai perempuan yg baik2.. yg lelaki baik, ada.. tp x seramai perempuan baik2 yg aku knal la..
again, sape yg tersinggung maaf~~ khilaf aku..

fhmn111 said...

insyaAllah..yakinlah bahawa lelaki baik utk perempuan yg baik..yup jas, kite beruntung dikelilingi oleh perempuan2 yg baik..: )