18.9.10

: Last konvoi raya bersama teman seperjuangan :


Assalamualaikum..

Diari 18 September 2010

1100 : bermula lah perjalanan mengisi perut dgn juadah2 raya yang sedap lg lazat lemak berkrim.. rumah pertama yg dituju adelah rumah Topek kat Bandar Baru Bangi.. aku antara tetamu awal.. hm.. paling awal sebenarnye~ tehee.. so time2 ni mmg blh makan dengan senang hati & gembira bukan kepalang la kan.. time2 ni la jugak blh bangun 10 kali tok tambah soto & sate Kajang tanpa rasa ragu atau segan.. haha.. sungguh terbaek ! bile 'naga2' tu sampai je, penat tuan rumah kna top up makanan.. bape kali aku tgk si Topek tu dok ulang alik tambah sate.. hehehe.. dah kerje die.. biarkan la kan..

p/s: owh~ ade sesi photoshoot juge.. bagaimanalah rupe gamba itu nnti ye.. teheeee..




1400 : Destinasi mengisi perut seterusnye.. rumah Arina.. woot woot ! antara yg terawal
juge.. setelah pusing2 Sg Ramal Dalam tu dalam2, jumpe juge la lorong Teratai.. lorong Mawar x wujud la Shiela.. haha.. spegeti, roti jala & pulut kuning aku baham ! sungguh terbaek ! wooot woooot ! camwhoring juge berlaku disini ! nice~ super nice ! perut masih mampu menampung semua makanan lazat2 tu.. dari UM lg aku dah alter perut jd 4 compartment.. senang~ hehe.. macam perut lembu je.. (_ _ !) owh ye~ time ni aku sorg je lain spesis.. hooooo.. takut wooooo.. haha.. tipu2.. busan jugak sorg2 je lain spesis.. hm.. kot2 la de yg x paham.. spesis = jantina ye.. mmg x la kan nak dok berebut krusi dgn dorg.. beralah je la.. teheee.. baek !

p/s2: senyum hensem2 k pasni..




1600 : Destinasi wajib bg seseorg~ haha.. ^^ tp tu la.. sampainye lambat.. jalan jem.. hayooooo.. menci2.. sampai2 umah aku tekejut dgn hidangan yg disediakan.. mak masak mee goreng sedap ! byk udang & fishball semua.. owh ye.. mee nye x abes.. agak2 pe yg abes.. ye pandai ! udang n fishball ! terrer nye teke.. haha.. thanx la yg memuji sedap.. kalu btoi sedap pesal x dok perabih?? hehe.. haa.. aku dok busy ke hulu ke hilir dok hidang air.. puhhhhh.. penat woooo.. tp sonok nye wa ang tau ka?? best2 !! kalu x busy mmg aku dok sbelah balang2 kueh tu & suroh smua dok nganga makan kueh2 raya yg aku buat tuh ! haaaaaaaa..


p/s3: wangi kan~ plus, cantik juge rasanye kebaya tuh ! ^^




1800: Mari konvoi umah Din-nye-mertua.. haha.. cik Farah menunggu dari td lg.. teheee.. maaf simpan Din lame2 ye Farah.. hehe.. thanx for the Bihun sup + mee kari.. both super sedap ! tp x puas makan.. tau2 kna balik dah.. air pon x sempat minum~ sadis.. hahaha.. ramai yg FarahDin jemput.. hm.. Maaf Zahir & Batin kat yg x terjemput olehku ke rumahku.. bukan x nak jemput tau.. jgn la pikir cam tuh.. mahu sgt.. ok2.. patut aku jemput je.. tp aku bukan wat open house.. tu pon saje singgah sbb nak tunggu open house cik FarahDin.. MAAF ye korang.. [sob2.. :(]

p/s4: Harap korg maafkan..

ye.. kebaya Farah mmg cantik~



Kepada kawan2 Rawang [Syam & Shera] sory sgt x dpt dtg.. aku yg rugi jugak kan.. dgr nyr rmai yg datang.. cam re-u je ye?? hm.. sorry sgt.. harap dapat jumpe 24 oktober nnti.. janji ye korg pegi skolah ! thanx !!


Next pit-stop :
Papik house - x sabar sgt2!
Saperi house - x dijemput LAGI !

hm..
Taman Anda - kna naek bas.. lemah ~ tu kna tunggu la....

5 comments:

fhmn111 said...

jash, nak gambar!! n thanks for lovely food...esp caramel tue..hehe...kenyang tersangat-sangat..syukran....

luckyme_june13 said...

okeh~
boley aje..

sedap??
tu baru mak aku yg masak.. blom aku lg~
hahaha..

Anonymous said...

jas maaf bny2 xdpt hadirkn diri sekaligus menyebbkn bebrp org juge xdpt hadir. sob3.

nwy, comel dak xnmpk muke pki bju ijau pgg kamera. teehee~

nk gambar juge!!

B.

luckyme_june13 said...

ko knape ha??
pe alasan ko si hijau kecik..
hahaha..
it's ok la..


mari lah bertukar2 gamba..
org bermuke kamera..
menarik tuh..

oniechan said...

huhu..jeles tgk gmbr ni jas!teringat time study..bole pegi jln2 rmi2..skrg msg2 bwk haluan sniri je...yea,sape tah kate distance x penting!penting laa..*emo tetibe* haha